Krämig kycklinggryta
Känns kanske lite höstigt med en gryta nu under sommaren.
Men vädret är som höst med regn och kyligare än en normal sommar.
Det gick hyfsat snabbt att göra denna gryta och det är väl värd att testa.
Min blev lite lös och inte krämig så jag hade i lite redning så den blev mer Krämig.
Till detta valde jag att göra vitköksris. Du har i lite smör I en gryta och pressad vitlök som du fräser en liten stund ca 30 sek innan du har i vatten och kokar riset. Det blir gott.
Krämig kycklinggryta
2 portioner
2 st kycklingfiléer
1/2 röd paprika
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1,5 msk kycklingfond
1,5 msk kalvfond
1 tsk kinesisk soja
1/2 tsk timjan
salt
peppar
ca 1 dl vatten
3/4 msk honung
1,5-2 dl grädde
100-150 g färskost ex vitlök & örter
Skär kycklingen i bitar och hacka paprika och löken.
Stek kycklingen och när den är klar ha i paprika, lök och pressad vitlök. Stek en stund och häll i de 2 fonderna, vatte och soja, krydda med timjan, salt och peppar.
Låt det puttra 5-7 minuter.
Ha sedan i grädde, honung och färskost. Puttra ytterligare 10 minuter på medelvärme.
Servera med ris och sallad.
Hoppas att det smakar.
Kommentarer
Skicka en kommentar