Torskgratäng

Vilket busväder det är ute idag men inte kan man vila från matlagningen och mysa i soffan. Mat behöver man.

 
Idag fick det bli en fiskrätt, det är inte ofta jag äter det. Fisk är ju inte billigt. 
 
Känns skönt att vara igång jobba igen, man får bra rutiner med matlagningen då man på sista rasten kan börja förbereda matlagningen efter jobbet. 
Jag jobbar hemifrån så då funkar det bra. 
Detta är ett Zeina recept som jag hittade i en av hennes kokböcker.
Räkor hade jag inte hemma så det blev inget till maten. 
 
Torskgratäng
 
2 portioner
 
300 g torsk
1/4 purjolök
1/2 fiskbuljong eller 3/4 msk konc. fiskfond
1,5 dl grädde
1 dl creme fraiche
1/2 kruka dill eller 1 msk fryst
nypa citron skal
ca 1/2 citronsaft (justera)
1/2 tsk dijonsenap
salt
svartpeppar
 
Sätt ugnen på 200 grader eller 175 grader varmluft.
 
Strimla purjolök tunt, lägg den i en smord form. Lägg solsken ovan.
 
Lös buljongen i lite varmt vatten om du inte använder fond. 
Blanda ner grädde, creme fraiche, hackad dill, citronsaft, citronskal, senap, salt och peppar. 
Rör om och häll över fisken. 
 
Sätt fisken i mitten av ugnen i ca 20 minuter. 
 
Garnera med dill och räkor.
Servera med ris, couscous eller potatis och en sallad.
 
Hoppas det smakar.

Kommentarer

Populära inlägg