Basilika kyckling
Hoppas att ni har en härlig helg. Jag började dagen med att åka till ICA Maxi och handla lite.
Idag fick det bli ett recept från rutiga kokboken som är från ICA som jag köpte för längesedan.
Gjorde den i ugnen, men det går säkert bra att göra den i Airfryer.
Till maten kan man välja vad man vill äta, ris, pasta m.m jag valde att göra couscous.
Basilikakyckling
2 portioner
2 kycklingfilé
salt
svartpeppar
färsk basilika
4 skivor parmaskinka
2,5 dl grädde
2 msk balsamvinäger
1 msk kycklingfond
2 vitlöksklyftor
Sätt ugnen på 225 grader
Krydda kycklingen med salt och peppar och bryn dem i en panna, så de får fin yta.
Lägg ut skinkan med lång sidan mot varandra och lägg ett basilika blad på varje skiva.
Linda in kycklingen i 2 skivor parmaskinka. Lägg filéerna i en ugnsform.
Hacka upp lite basilika och blanda ihop såsen, grädde, balsamvinäger, kycklingfond, basilika och pressad vitlök.
Häll i det i formen och sätt in i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Servera med couscous eller vad man vill ha och sallad.
Hoppas det smakar.
Kommentarer
Skicka en kommentar