Frasig fläskpannkaka
Nu börjar löven ändra färg ute, älskar hösten. Idag fick det bli en gammal rätt med en twist.
Jag kollade i Manneström kokbok och hittade frasig fläskpannkaka. Man steker istället för att ha den i ugnen.
Om man inte gillar fläsk så kan man bytta ut det med bacon.
Frasig fläskpannkaka
2 portioner
200g skivat rimmat fläsk
2,5 ägg
1 dl siktat vetemjöl
1,5 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1/4 tsk strösocker
1/4 tsk salt
1/2 dl sodavatten
Vispa äggen fluffiga i en bunke. Sikta över mjölet och vispa ihop.
Tillsätt mjölk, grädde, socker och salt. Vispa till en jämn smet. Sila om klumpar finns.
Ställ åt sidan så den får svälla.
Dela fläsket 2-3 cm stora bitar. Stek dem frasigt i smör och låt rinna av på hushållspapper.
Spara fettet från pannan.
Rör ner soda vatten i smeten. Hetta upp pannan och lägg i 1 tsk stekhett och en klick smör och några fläskbitar.
Häll i knappt 1 dl av smeten och fyll ut i pannan. Stek dem vackert frasiga på båda sidor.
Servera med rårörda ringen eller sylt.
Hoppas det smakar.
Kommentarer
Skicka en kommentar