Hoisinkyckling med nudlar
Ny vecka med nya recept. Dagens recept kommer från en gammal kokbok.
Det var många år sedan jag köpte den. En liten röd bok som heter Njuta av wok.
Inte många ingredienser. Så snabbt går det.
Vitvinsvinäger bytte jag ut till champagne vinäger som är en typ av vitvinsvinäger.
Givetvis går det bra att lägga till grönsaker, jag gjorde inte det för jag ville testa receptet.
Hoisinkyckling med nudlar.
2 portioner
300 g kycklingfilé
1/2 tsk socker
2 msk risvinsvinäger
2 msk vitvinsvinäger
4-5 msk hoisinsås
2 salladslökar
2 vitlöksklyftor
2 portioner nudlar
Skär kycklingen tunt och skiva salladslöken.
Förbered nudlarna så de är klara.
Strö socker över kycklingen och låt det steka/woka till det är genomstekt. Ta upp kycklingen och häll i båda vinägern och reducera det tills det är kvar ca 3 msk.
Tillsätt hoisinsås och salladslök. Låt det koka en liten stund.
Lägg i kycklingen och pressad vitlök.
Vänd sedan ner nudlarna och låt allt bli varmt.
Servera med grönsaker.
Hoppas der smakar.
Kommentarer
Skicka en kommentar