Ingefärskyckling med nudlar
Skönt att få äta mat som innan, har varit en vecka med mjukmat nu.
Så är det när man drar ut en visdomstand.
Idag blev det ett recept från en gammal kokbok som heter Njut av kyckling.
Blev lite annorlunda då jag bytte ut bambuskott mot vatten kastanjer. Hade en burk som behövdes göras åt.
Ingefärskyckling med nudlar
2 portioner
300 g kycklingfilé
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
2,5 cm ingefära
1 morot
1/2 dl kycklingbuljong
2 msk thai soja
100 g bambuskott
2 salladslökar
Skär löken tunt och kycklingen i kuber. Moroten i tunna skivor.
Fräs löken, pressad vitlök, riven ringenfära och morot 1-2 minuter.
Lägg i kycklingen och woka i 3-4 min tills genomstekt.
Tillsätt buljong, soja och bambuskott och koka långsamt upp, sjud 2-3 minuter.
Servera med nudlar och garnera med salladslök.
Jag hade i lite vitpeppar och MSG som inte var med i receptet.
Hoppas det smakar.
Kommentarer
Skicka en kommentar