Jennys köttfärssås
Det svenskaste man kan äta eller? Hur ofta åt man inte köttfärssås som barn.
Man gör der för sällan, receptet är något jag hittade på köket.se sida och hon som har lagt in det heter Jenny.
Detta recept har fler ingredienser än vad jag brukar göra, jag har typ bara färs, lök, vitlök, salt, peppar och passerade tomater.
Så kul att testa något nytt.
Köttfärs är så smidigt att göra. Vill man ha en lösare sås hat man vara i lite mer vatten.
Jennys köttfärssås
2 portioner
250 g köttfärs
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 msk soja
1/2 msk balsamvinäger
1 msk kalvfond
1/2 burk krossade tomater
salt
svart peppar
socker
1/2 tsk timjan
1/2 tsk basilika
1/2 dl grädde
ev. vatten
Hacka lök och pressa vitlök. Stek löken i en panna tills det är glansigt.
Ha i köttfärsen och fördela den så dem blir smulig, tillsätt tomatpuré, soja, balsamvinäger, kalvfond, krossade tomater och kryddor, ev vatten.
Smaka av med mer kryddor och en nypa socker och avsluta med att ha i grädde.
Servera med spagetti, riven parmesan och sallad.
Kommentarer
Skicka en kommentar