Asiatisk färs
Hoppas att nu har en trevlig helg. Jag har i torsdag genomgått en tandoperation.
Så nu är det mjukmat som gäller och vad passar bra då om inte färs.
Ett recept jag hittade på Instagram som jag ändrade lite för att passa mig och det jag har hemma.
Kan säg att det blev full pott. Gillade detta väldigt mycket.
I grunden skulle det vara sjöpungfond tror jag det heter, jag har inte det och jag vet inte vart man får tag på det heller, sedan namnet låter som något man inte vill ha i maten.
Jag valde att ha i MSG i stället. Sedan lite andra justeringar.
Asiatisk färs
2 portioner
250 g färs
2 vitlöksklyftor, pressade
1/2 gul lök, skivat tunt
1/2 röd chili, finhackad
1 msk ostronsås
2 msk japansk soja
1 tsk fisksås
1 tsk sambal oelek
1 morot, strimlor
MSG
Blanda ihop såsen, ostronsås, japansk soja, fisksås och sambal oelek.
Stek färsen och ha i pressad vitlök. Ha i lök och morot när färsen nästan är genomstekt.
Ha sist i såsen och MSG.
Smaka av om det behövs salt eller mer sambal oelek.
Servera med nudlar och grönsaker.
Hoppas det smakar.
Kommentarer
Skicka en kommentar