Gong bau kyckling
Äntligen fredag får man väl säga idag.
Idag blev det lite matlagning, kommer bli lite ändringar nästa vecka med planeringar jag hade gjort gällande menyn.
Så kan det bli när andra saker dyker upp, mer om det senare.
Receptet hittade jag i en gammal kokbok jag har. Njut av kyckling heter den.
Ändrade om lite i receptet, jag bytte torkad chili mot koreansk chiliflakes. Funkade bra.
Gong Bau kyckling
2 portioner
300 g kycklingfilé
5 torkade chili, klipp 2 till 3 bitar eller ca 1 tsk koreansk chiliflakes
1/2 tsk mortlad sichuanpeppar
1-2 vitlöksklyftor, pressade
Ingefära
1 salladslök
40 g jordnötter
Marinad
1 tsk ljus soja
1/2 tsk mirin
1/4 tsk socker
Sås
1 tsk ljus soja
1 tsk mörk soja
1 tsk svart kinesisk risvinäger
några droppar sesamolja
2 msk kycklingbuljong
1 tsk socker
Blanda marinaden, skär kycklingen i bitar, lägg kycklingen I marinaden och låt stå i 20 minuter.
Rör ihop såsen.
Woka chili och sichuan peppar och ha sedan ner kycklingen.
Tillsätt vitlök, ingefära och salladslök när köttet är vitt, woka ca 5 minuter.
Häll såsen och rör om och sist i jordnötter.
Hoppas att det smakar.
Kommentarer
Skicka en kommentar