Pasta carbonara med grädde och bacon
Carbonara är det verkligen det? Jag vet att detta recept inte är det "riktiga" receptet.
Men det är det vanligaste som många förknippar är carbonara.
Receptet kommer från en tidning, minns inte vilken tidning det kommer i från.
Enkel att göra och första gången jag gör den från grunden. Annars hat man köpt någon färdig sås.
Pasta carbonara med grädde och bacon
2 portioner
200-250 g spagetti
2 äggulor
1 dl vispgrädde
50 g riven parmesan
1 paket bacon
salt
svartpeppar
Koka spagetti enligt anvisningar.
Vispa äggula och grädde i en skål, blanda i riven parmesan.
Skär bacon i småbitar och knaperstek i stekpanna.
Blanda pasta, gräddblandning och bacon i pasta grytan och vänd runt.
Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Toppa gärna med lite riven parmesan.
Hoppas det smakar.
Kommentarer
Skicka en kommentar