Fettuccine med kyckling och gräddlöksås
Idag blev det tisdagmatlagning, brukar göra annars på måndagar.
Men ibland blir det att man byter dag.
Receptet kommer ifrån Njut av kyckling son är en gamla bok jag har och måste säga att den har haft bra recept.
Fettuccine pasta hittade jag inte i affären så jag tog det som var närmast. Tagliatelle.
Fettuccine med kyckling och gräddlöksås
2 portioner
1 vitlöksklyfta, pressad
2 kycklingfiléer
salt
peppar
1/2 gul lök, finhackad
1/2 kycklingbuljongtärning
1 dl vatten
1,5 dl grädde
3 salladslök, i sneda skivor
20 g parmesan, riven
2 port fettuccine
Dela kycklingen i lagom bitar. Stek dem i en panna. Krydda med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisningar på paket.
Lägg i löken i pannan och stek den mjuk. Tillsätt vatten och buljong och låt det koka en stund så såsen blir lite tjock. Tillsätt vitlök.
Häll i grädden, salladslök och parmesan.
Låt det sjuda ihop och tjocknat något.
Servera med fettuccine sallad och frasigt bröd.
Hoppas det smakar.
Kommentarer
Skicka en kommentar