Krämig fläskytterfilépanna
Idag fick man ta fram "hammaren" när man skulle banka lite fläskytterfilé.
Här blåser der och regnar för fullt, inte trevligt, det är skönt att man kan vara inne.
Detta recept hittade jag i Året Runt nr 46/2023.
I original receptet skall man ha i ca 200 g champinjoner så det kan man lägga till om man vill.
Krämig fläskytterfilépanna
2 portioner
300 g fläskytterfilé
salt
peppar
120 g bacon
1,5 dl grädde
1-1,5 msk kalvfond
1 msk japansk soja
Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor. Banka ut skivorna lätt.
Skär bacon i strimlor och stek dem i panna, knaperstekt. Lägg på papper.
Bryn köttet på medelvärme och krydda med salt och peppar.
Ha i bacon när köttet är genomstekt.
Blanda i grädde, soja och börja med 1 msk kalvfond.
Smaka av om det behövs mer fond.
Låt det koka upp och smaka av om det behövd mer salt och peppar.
Servera med couscous eller ris och sallad.
Tips! Man kan ha i lite lingon om man vill och även servera det till.
Hoppas det smakar.
Kommentarer
Skicka en kommentar