Mangostekt kyckling
Äntligen i morgon skall stygnen försvinna i munnen så man kan äta ordentligt.
Alltså ett tandläkarbesök.
Detta recept kommer från yummly och jag vet inte vem som lagt in det.
Nu har jag inte långt kvar på detta år med att testa nya rätter. I början var det lätt men nu börjar det bli svårare när man har lite svårt att veta, har man gjort den eller inte.
Denna rätt blev lite spännande med lite hetta och sedan sötma från mango.
Det passar bra ihop.
Mangostekt kyckling
2 portioner
300 g kycklingfilé
1/2 mango, i tärningar
1/2 röd paprika, skivor
1/2 morot, stavar
1/2 gul lök, skivor
ingefära
1/2 msk fisksås
1/2 msk ketjap manis
1/2 tsk risvinäger
1/2 tsk sambal oelek
Blanda ihop marinaden av fisksås, kejap manis, ingefära, risvinäger och samabaö oelek.
Dela kyckling i bitar och lägg ner i marinaden och låt stå I minst 20 minuter till 2 timmar.
Skär grönsakerna.
Stek kycklingen med marinaden och när kycklingen är klarbha i grönsakerna och stek några minuter tills de mjuknar lite. Ha i lite vatten.
Ha i mango sist och låt den bli varm.
Servera med ris.
Hopas det smakar
Kommentarer
Skicka en kommentar