Kycklinggratäng med chilisås
Hoppas ni har en härlig andra advent. Jag sitter här med ett två tända ljus.
Idag blev det en gratäng, inte alls dumt och enkel att göra.
Hittade det i tidningen Allas 44/23.
Brukar inte laga mat på söndagar, men blev så för jag åt julbord i fredags med jobbet
Man skall ha champinjoner i denna rätt så det går bra att lägga till det.
Kycklinggratäng med chilisås
2 portioner
300g kycklingfilé
1/2 gul paprika
1 tomat
1/2 purjolök
salt
peppar
Sås
1 dl grädde
1/2 dl creme fraiche
1/2 dl chilisås
1-2 vitlöksklyftor, pressad
1/4 dl mango chutney
1/2 tsk paprikapulver
75 g riven ost
Sätt ugnen på 225 grader, eller varmluft 200 grader.
Dela kycklingen i större bitar. Lägg dem i en ugnsform och salta och peppra.
Skär paprikan i bitar., klyfta tomaten och strimla purjolök.
Lägg runt kyckling.
Blanda ihop såsen. Ha i salt och peppar.
Häll blandningen i formen och sätt in u mitten av ugnen i 30 min, strö över ost och gratinera ytterligare 10 min.
Servera med ris och sallad.
Hoppas det smakar.
Kommentarer
Skicka en kommentar