Kyckling Carbonara

Dagen innan julaftonen och det blir att laga något annat än julmat. Räcker med julmat en dag för mig.

 
Detta recept kom upp en dag när jag skrollade lite på mobilen och den kommer från Amelia.

Alltid den där frågan... är det en Carbonara, nä det kanske det inte är, men det är nog den vanligaste som man gör lätt och som alla känner till, men här är det kyckling i denna rätt.
Jag valde att banka ut kycklingen för att den slulle bli jämntjock så det blir lättare att steka den. Steker den på 4:an för att inte bränna panneringen (har 9 gradig spis)
 
Kyckling carbonara
 
2 portioner
 
2 st kycklingfileér
1 msk vetemjöl
1,5 msk riven parmesan
salt
svartpeppar
 
sås
1 pkt bacon
2 vitlöksklyftor
ca 2 dl grädde
3/4 dl riven parmesan
 
Blanda parmesan och mjöl i en skål.

Salta och peppra kycklingen och vänd den i mjölblandningen och stek klart kycklingen i en panna.
Ta ur kycklingen och lägg den bredvid på en tallrik. Försök håll den varm.
 
Klipp bacon i små bitar och stek den tills den får färg och häll i grädde och pressad vitlök, låt det puttra några minuter. Rör ner osten så den smälter. Smaka av om det behövs salt och peppar, eller mer parmesan.

Lägg kycklingen i såsen så den blir varm.

Servera med spagetti och sallad.
 
Hoppas det smakar.
 

Kommentarer

Populära inlägg