Kycklinggryta med bacon och ost
Matlagningsonsdag får man väl säga att det är idag.
Blev senare middag idag för jag var så inne i jobbet att jag glömde ta em rast då jag brukar passa på att förbereda till matlagningen när dagen är slut.
Dagen recept hittade jag I Hemmets veckotidning nr 3 2024.
Det blev mycket bacon för jag glömde halvera det när jag gör 2 portioner. Jaja det blev gott
Kycklinggryta med bacon och ost
2 portioner
300 g kycklingfilé
1/2 msk kinesisk soja
salt
peppar
ca 65 g bacon
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
1 dl vatten
1,5 msk kalvfond
1 dl creme fraiche
1/2 dl riven parmesan
Dela kycklingen i bitar. Blanda kyckling med soja och stek i panna.
Lägg över i gryta.
Strimla bacon. Hacka lök och vitlök, finstrimla chili. Stek det i panna och lägg över i grytan.
Häll över vatten, creme fraiche och kalvfond, låt sjuda i gryta i ca 20 min tills kycklingen är klar.
Smaka av med salt och peppar
Servera med ris och riven parmesan.
Hoppas det smakar
Kommentarer
Skicka en kommentar