Helstekt fläskytterfilé med gräddsås
Nu var det några dagar sedan man lade ut ett recept.
Hade planerat för en rätt i måndags men det gick inte så bra för en ingrediensen till den rätten hade blivit dålig.
Igår blev det fläskytterfilé till middag och en god gräddsås.
Receptet vet jag inte vart jag har hittat det
Jag hade svartvinbär gelé i såsen. Jag använder termometer i köttet så jag inte behöver ha koll på klocka och får det bra genomstekt.
Helstekt fläskytterfilé med gräddsås
2 portioner
300 g fläskytterfilé
salt
peppar
Sås
0,34 dl sky
3/4 msk kalvfond
1 msk kinesisk soja
1 msk lingonsylt eller gelé
2 dl grädde
redning
Sätt ugnen på 175 grader
Putsa köttet och krydda med salt och peppar. Stek runt om så den får fin färg.
Lägg köttet i en ugnsform och ställ in i ugnen i ca 20 minuter tills den nått en innertemp på 72 grader.
Ta sky från ugnsformen. Häll i kastrullen och koka upp med kalvfond, soja och lingon/gelé. Sjud 5 minuter.
Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Red såsen för att den skall bli tjock.
Servera med rostad potatis och lingonsylt.
Hoppas det smakar.
Kommentarer
Skicka en kommentar