Japansk kycklinggryta
Då har en ny vecka börjat och 3 nya rätter planerade denna vecka.
Är fortfarande inne på att laga nya rätter, det har blivit en vana även om det är mycket planerade med att leta efter recept och sätta ihop en meny varje vecka.
Detta recept kommer från en kokbok dom jag har, kyckling från vardag till lyx.
Lade till lite vitpeppar och MSG för att få lite mer smak på den. Stod inte med några kryddor, eller så har jag missat det.
Japansk kycklinggryta
2 portioner
300 g kycklingfilé
1/2 röd paprika
150 g vitkål
1/2 gul lök
1/2 morot, liten
1 vitlöksklyfta
1/2 msk sesamolja
1/4 dl japansk soja
1/2 dl grönsaksbuljong
2 port nudlar
1/2 dl cashewnötter, salta
Koka nudlarna enligt anvisningar, skölj dem i kallt vatten och ställ åt sidan.
Skär kyckling i bitar. Skiva paprika, finstrimla vitkål, hacka löken, pressa vitlök och strimla morot tunt.
Stek kyckling, genomstekt, ha i lök, vitlök, paprika, vitkål och morot och stek några minuter.
Ha i buljong, sesamolja och soja och stek ytterligare några minuter.
Ha i nudlarna och låt dem bli varma.
Servera grytan med att toppa med cashewnötter.
Hoppas det smakar.
Kommentarer
Skicka en kommentar