Provensalsk korv och potatisgratäng
Korv till middag blev det, korv håller inte så länge i frysen.
Tycker alltid det blir en konstig smak på korv om den skulle ligga för länge i frysen.
Hittade detta recept i Hemmets veckotidning.
Inte svår att tillaga och jag valde att toppa med lite extra ost innan jag satte in den i ugnen.
Jag fick inte tag på lagrad riven ost i butiken, Willys på mitt område har så dåligt urval av det. Så fick ta den jag trodde hade mest smak, men det blev nog inte riktigt så. Så ta någon ost ni gillar och ger bra smak.
Provensalsk korv och potatisgratäng
2 portioner
300 g kokt potatis
250 g falukorv
100 g naturell färskost
1 dl matlagningsgrädde
50 g vällagrad ost
1 vitlöksklyfta
10 g persilja
salt
svartpeppar
ca 1/4 dl ströbröd eller panko
Sätt ugnen på 200 grader
Skiva kokt potatis och korv i ca 1/2 cm tjocka skivor.
Lägg varannan korv och potatis i en ugnsform lite omlott halvstående.
Rör i ihop färskost, matgrädde och riven ost. Pressa vitlök och hackad persilja med salt och peppar, blanda ihop allt.
Klicka röran över korven och potatisen.
Strö över ströbröd och tillaga i mitten av ugnen, 20-25 minuter.
Håll uppsikt.
Servera med rårörda lingon och råkostsallad.
Hoppas det smakar.
Kommentarer
Skicka en kommentar