Timjan och lökgratinerad fläskytterfilé

Mycket på jobbet och det är nog anledningen det blivit lite missar i matinköpen den sista tiden.

 
Hoppas det lugnar ner sig snart. Hinner inte riktigt med preppa maten på em rasten, för man glömmer bort ibland rasten så det är inte bra.
 
Men mat blev det i dag, vet inte vilken sajt jag hittade detta recept.
För en gång skull höll jag mig till receptet. 
 
Timjan och lökgratinerad fläskytterfilé 
 
2 portioner
 
300 g fläskytterfilé 
2 vitlöksklyftor
1/2 gul lök
1/2 msk torkad timjan
2 dl grädde
1 msk kalvfond
1/2 tsk dijonsenap
1/2 msk japansk soja
1/2 msk balsamvinäger
1/2 tsk sambal oelek 
1 dl riven ost
örtsalt
svartpeppar
 
Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
 
Putsa och skiva fläskytterfilén, ca 1 cm skivor
Bryn och salta med örtsalt och svartpeppar, se till att inte bränna pannan.
Lägg köttet i en ugnsform.
 
Skiva löken och pressa vitlök, fräs dem i pannan och tillsätt resten av ingredienserna förutan riven lök.
 
Låt såsen koka upp och sjud i några minuter. Smaka av om drt behövs med salt, peppar och sambal oelek. 
 
Häll såsen över köttet och fördela löken över köttet., toppa med riven ost.
 
Gratinera ca 20-25 min till det fått fin färg.
 
Hoppas det smakar.
 

Kommentarer

Populära inlägg