Ugnsbakad torsk i dillsås
Mitt i veckan, tiden går fort och snart är helgen här.
Pratade med en kollega idag och vi undrade vart tiden tar vägen för det går så fort. Härligt när man börjar närma sig våren.
Dagens recept hittade jag i Hemmets veckotidning.
Jag hade inte i tomater, för jag har lite svårt för varma hela tomater.
Ugnsbakad torsk i dillsås
2 portioner
300 g torsk
salt
peppar
125 g små tomater på kvist
Sås
1 gruka dill
1 dl grädde
1/2 dl vatten
1/2 fiskbuljongtärning
1/2 citronskal
25 g finriven parmesan
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka potatisen gärna med de kraftiga dillstjälkarna.
Lägg fisken i en ugnsform, salta och peppra.
Hacka dillen fint, ca 1 dl. Blanda dillen med grädde, vatten riven buljongtärning, rivet citronskal och riven parmesan ost.
Smaka av med salt och peppar
Häll såsen över fisken och tillaga i mitten av ugnen i 20 minuter
Tomat läggs på efter halva tiden, låt kvisten vara kvar.
Servera med kokt potatis.
Hoppas det smakar
Kommentarer
Skicka en kommentar