Kyckling enchilada
Idag blev det en annorlunda enchiladas, med smak av parmesan och basilika.
Jag hoppas ni ha en fin fredag, idag kompade jag ut lite tidigare för det fanns möjlighet till det.
Så det blev det tidigare middag idag med denna enchilada, vet inte vart receptet kommer ifrån.
Fick bli en tur till affären för jag hade glömt parmesan. Det var lite folk i butiken, brukar inte handla på fredagar.
Jag hade Lage tortilla bröd så det blev en enda, man kan ta mellan så man får man 2 stycken. Jag tillagade bar den jag skall äta idag, så imorgon har jag klart röran så bara rulla in i tortillan och in ugnen imorgon. Så blir det krispigt även imorgon.
Kyckling enchiladas
2 portioner
300 g kyckling
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/4 kruka basilika
1 1/4 dl grädde
1 dl finriven parmesan
1/2 grönsaksbuljongtärning
salt
svart peppar
2-4 tortillabröd, beroende storlek
Sätt ugnen på 200 grader varmluft (225 grader vanlig ugn)
Skär kycklingen i mindre bitar, hacka löken och pressa vitlöken.
Stek kycklingen och ha sedan i lök och vitlök. Stek allt klar.
Ha i grädde, buljongtärning, parmesan och finhackad basilika.
Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar.
Lägg röran i tortillabröd och rulla ihop och lägg i en ugnsform.
Strö lite parmesan på.
Sätt in i ugnen tills den får fin färg, ca 10-15 min.
Servera med en sallad.
Hoppas den smakar.
Kommentarer
Skicka en kommentar