Kyckling i balsamsås
För mig har det varit en lugn helg och med den kommer det lite matlagning.
Dagens recept kommer från ett annat recept som jag ändrat lite på, i grunden kommer det ifrån Hemmets veckotidning.
Det blev ett experiment för att det blev en del ändrat på det. Jag ändrade för jag såg att jag missat köpa hem lite till det för jag inte hade skrivit det tydligt. Men receptet blev bra.
Kyckling i balsamsås
2 portioner
300 g kycklingfilé
1 salladslök
salt
vitpeppar
MSG
sås
1 dl vatten
1/2 kycklingbuljongtärning
2 msk japansk soja
1 msk balsamvinäger
1 msk farinsocker
2 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta, pressad
ingefära
skvätt sesam olja
Skär kycklingen i bitar och skiva salladslök.
Blanda ihop såsen och ställ åt sidan.
Stek kycklingen och ha i salladslöken när kycklingen är nästan klar.
Blanda i såsen och låt den sjuda några minuter.
Servera med ris och gurka.
Hoppas det smakar.
Kommentarer
Skicka en kommentar