Vitlökskyckling i mustig tomatsås
Då börjar vi en ny vecka med nya recept. Snart dags att börja kolla efter nya rätter.
Försöker ligga några veckor framåt med vad man skall äta.
Dagens recept hittade jag i Allers nr 7/24.
Denna rätt kan man servera med ris, pasta eller potatismos, jag valde ris.
Salladslöken hade jag i såsen bara för att den har varit frusen.
Vitlökskyckling i mustig tomatsås
2 portioner
300g kycklingfilé
1 liten gul lök
4 st vitlöksklyftor
200-300 g krossade tomater
1 kycklingbuljongtärning
1/2 dl vatten
salt
svartpeppar
nypa socker
torkad chiliflakes
1 salladslök
Skör kycklingen i bitar och stek dem i en panna. Skiva löken och ha i den med kycklingen och stek i några minuter.
Tillsätt krossade tomater, pressad vitlök, buljongtärning, chiliflakes, vatten, salt, peppar och socker.
Koka upp och sänk värmen, låt sjuda i ca 7-10 minuter utan lock.
Rör om då och då.
Skiva salladslök och strö över vid servering.
Servera med ris eller pasta och en god sallad.
Hoppas det smakar.
Kommentarer
Skicka en kommentar