Asiatisk kyckling - airfryer
Idag blir det att ta fram airfryern för att göra denna middagen.
Har man ingen airfryer så kan man steka kycklingen. Det kan bli kladdigt i airfyerna, använd bakplåtspapper eller det som finns att köpa till airfyer för det underlättar rengöringen.
Har skrivit att jag har hittat dett recept på Instagram men vilken vet jag inte.
Jag tog inte i så mycket olja som det stod i receptet när jag skall tillaga den i airfyern.
Asiatisk kyckling - Airfryer
2 portioner
300 g kycklingfilé
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
1/2 tsk vitlökspulver, ingefärspulver
1/2 msk rapsolja
1,5 msk majsstärkelse
sås
1,5 msk ketchup
1 msk gochujang
1 msk honung
1/2 tsk socker
1/2 msk risvinäger
1 msk soja
1/2 msk sesamolja
1/2 tsk färsk riven ingefära
1 vitlöksklyfta, pressad
Blanda ihop såsen och ställ åt sidan.
Skär kycklingen i bitar. Krydda kycklingen med salt, peppar, vitlökspulver och ingefärspulver. Blanda ner majsstärkelse och blanda väl.
Lägg kycklingen i airfryern och spraya på olja. Kör kycklingen på 200 grader i 15 minuter, vänd efter halva tiden.
Koka ihop såsen i en panna på medium värme. Lägg i kycklingen när den är klar och rör om så kycklingen täcks av sås.
Servera med ris och grönsaker.
Hoppas det smakar.
Kommentarer
Skicka en kommentar