Helstekt fläskytterfilé med örtsmör
I går var det dags för lite matlagning, det är alltid gott med mat.
Men inte har jag börjat tycka det är kul. Även om jag hållt på med detta i över 1 års tid nu.
Receptet kommer från mathem sidan.
Marinaden kan man göra kvällen innan för att filén kan ligga i den x antal timmar.
Örtsmöret blev inte min favorit så dagen efter gjorde jag en kall bea sås med creme fraiche och aplnearing beasås.
Köttet ser lite ljusrosa ut när man skär i det men jag misstänker att det är marinaden som gör der för jag hade en termometer i och körde till de grader som det skall vara i fläskkött ca 70 grader.
Helstekt fläskytterfile med örtsmör
2 portioner
300 g fläskytterfilé
salt
svartpeppar
Marinad
1 msk olivolja
1/2 msk honung
1 vitlöksklyfta
1/2 msk balsamvinäger
1 msk japansk soja
Örtsmör
1/2 msk franska örter
1/2 krm svartpeppar
50 g smör
1 krm salt
Ta fram smöret så det blir rumsvarmt.
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda marinaden, gärna kvällen innan, lägg i filén. Minst 10 minuter behöver den vara i marinaden.
Stek köttet på varje sida till fin färg och lägg den i en ugnsform, sätt in i ugnen i ca 20-25 minuter eller använd termometer.
Vispa ihop örtsmöret och smaka av med salt och peppar.
Servera med rostad potatis, sallad och örtsmör.
Kommentarer
Skicka en kommentar