Köttfärssås
Aprilväder är det verkligen när snön skall komma igen men hoppas att det inte lägger sig.
Få se om vårvärmen kommer. Men mat måste man laga oavsett vad det är för väder.
En vanlig köttfärssås blir det till dagens middag och det kommer ifrån Hemmets Journal nr 12/24.
Balsamvinäger har man i denna rätt, man känner lite av smaken, så gillar man inte det så kanske man skall utesluta det.
Köttfärsås
2 portioner
250 g köttfärs
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
200 g krossade tomater
1/2 msk soja
1/2 msk balsamvinäger
1/2 msk kalvfond
salt
peppar
1 tsk torkad basilika
1/2 tsk torkad oregano
strösocker
ev. vatten
Hacka löken och pressa vitlök.
Stek färsen och ha i lök och vitlök.
Blanda i tomatpuré, krossade tomater, soja, balsamvinäger, fond, salt, peppar och örter.
Koka ihop och späd med vatten om såsen känns torr.
Smaka av med salt, peppar och socker.
Servera med pasta och parmesan.
Hoppas det smakar.
Kommentarer
Skicka en kommentar