Kycklinggryta med garam masala
I dag blir det något som jag inte gör så ofta, indisk mat.
Ja eller en variant av det. Jag har lite svårt för curry men här det garam masala i.
Grunden till detta recept kommer från Allers nr 9/24
Köpte färdigt naan, det blev lite sådär, hade planer att baka eget men det blev inte av.
Kycklinggryta med Garam Masala
2 portioner
300 g kycklingfilé
1/2 msk kinesisk soja
salt
svartpeppar
1/2 dl vatten
2 msk tomatpuré
ingefära
1 tsk garam masala
1/2 tsk honung
1/2 strimlad röd chilifrukt
1/2 krm cayennepeppar
2 dl kokosgrädde
1/2 msk pressad citronsaft
Skär kyckling I bitar och blanda med soja. Bryn kyckling i pannan, salta och peppra.
Häll i vatten, tomatpuré, ingefära, garam masala, honung, chili, och cayennepeppar.
Tillsätt grädde och citronsaft, sjud 5 minuter.
Servera med basmatiris, naan och sallad.
Hoppas det smakar.
Kommentarer
Skicka en kommentar