Bekvämimpa Pad Thai
Ibland kan det allt bli lite fel när man skriver av ett recept.
Tyckte det var konstigt att det skulle vara asiatisk sås och inte fisksås i en Pad Thai. Fick kolla receptet och insåg att jag glömt order fisk.
Receptet kommer från Allt om mat nr 4 2024.
Det skulle vara thailändsk soja i och jag ersatte det med japansk soja. Tänka på sältan på sojan, så man justerar mängden efter det. Ex om thai soja inte är lika salt som japansk soja så kan man ta mindre mängd av japanska sojan.
Bekvämimpa Pad Thai
2 portioner
300 g kycklingfilé
2 port nudlar
150 g vitkål
1/2 dl salta jordnötter
1 dl böngroddar
1 ägg
1/2 tsk chiliflakes
Sås
1/2 lime
1/2 röd chili
1/4 thailändsk soja
1 msk ostronsås
ca 1 msk riven ingefära
1/2 msk asiatisk fisksås
1/2 krm rörsocker
1 vitlöksklyfta
Pressa lime, hacka chili och vitlök, blanda alla ingredienser till såsen.
Koka nudlar enligt anvisningar.
Skär kycklingen i mindre bitar, strimla vitkål och hacka jordnötter.
Stek kycklingen och tillsätt vitkål och böngroddar, stek i ca 3.minuter, tillsätt ägg och rör om.
Ha ner nudlar och sås.
Toppa jordnötter,chiliflakes och limeklyftor.
Hoppas det smakar.
Kommentarer
Skicka en kommentar