Krämig fisk i ugn med sweet chili
Nu är lägenheten varm och Inget kul att laga mat när man också skall stå vid en varm spis.
Dagens fiskrätt kommer från tidningen Mer Smak nr 2 2014.
Ett lätt recept under varma dagar.
Tyvärr så blev det ingen purjolök i såsen. Jag kunde inte köpa en stor purjolök det skulle bli för mycket och slöseri.
Så jag tog en schalottenlökar istället.
Krämig fisk i ugn med sweet chili
2 portioner
300 g torsk
salt
1 dl strimlad purjolök
1 dl creme fraiche
1 dl grädde
1/2 citron, skal och saft
1/4 dl sweet chilisås
Sätt ugnen på 180 grader.
Lägg fisken i en ugnsform, salta.
Blanda ihop alla ingredienser till såsen, häll den sedan över fisken.
Sätt in fisken i ugnen i ca 20 min, inntertemp 54 grader.
Servera med ris och sallad.
Hoppas det smakar.
Kommentarer
Skicka en kommentar