Marinerad kyckling med couscoussallad
Efter en lång helg så är det dags att jobba hela veckan och så klart matlagning.
Marinaden hittade jag i Mat magasinet nr 5 2024.
Bra att förbereda sig att kycklingen skall marineras 5 timmar innan.
Couscoussalladen blandade jag ihop med det jag ville ha i.
Marinerad kyckling
2 portioner
2 st kycklingfilér
Marinad
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk japansk soja
1 msk flytande honung
1 msk rapsolja
Blanda ihop marinaden och lägg i kycklingen. Låt den ligga i marinaden i 5 timmar.
Sätt ugnen på 175 grader.
Krydda kycklingen med lite salt och vitpeppar.
Stek kycklingen till fin färg och sätt in i ugnen med termometer, den skall vara klar vid 72 grader.
Servera med couscoussallad och kall sås som Aioli.
Couscoussallad
2 portioner
2 port couscous
skvätt olja
1/2 grönsaksbuljong
några droppar citron
Valfria grönsaker (jag hade i)
gurka
tomat
morot
rädisor
Koka couscous enligt anvisningar, jag hade i buljongtärning, citron och olja i vattnet.
Skär grönsakerna i bitar och blanda i couscous när den är ljummen.
Hoppas det smakar.
Kommentarer
Skicka en kommentar