Nudlar med krispig färs

Idag blev det köttfärs med asiatisk nyans. 

 
Receptet från grunden från Hemmets Veckotidning nr 8/24.
Jag skulle ha i mer salladslök men fanns inger i butiken och hittade lite i frysen som jag fick ha i.
 
Nudlar med krispig färs
 
2 portioner
 
250 g köttfärs
2 salladslökar
2 st vitlöksklyftor
 
Sås
3 msk jordnötssmör
2 msk balsamvinäger
1.msk sriracha 
2 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
2 tsk strösocker
 
2 port äggnudlar
1 kycklingbuljongtärning
 
Blanda ihop såsen.
 
Stek färsen smulig och blanda i pressad/finhackad vitlök och stek klar.
 
Kok äggnudlarna enligt anvisningar i kycklingbuljong.
Spara ca 1 dl av buljongen.
 
Ha i såsen i färsen och låt koka ihop i några minuter.
 
Tillsätt sedan buljong.
 
Servera.med äggnudlar och grönsaker.
 
Hoppas det smakar.
 

Kommentarer

Populära inlägg