Slow cooker - chicken cashew
Jag har haft en lugn och skön ledighet nu och imorgon är det dags för jobb igen.
Nu skall jag testa göra asiatisk mat i crock-pot, kan det bli bra?
Köpte för många år sedan en kokbok The asian slow cooker med asiatisk mat som man tillagar i en slow cooker.
När jag tog kort så hade jag glömt att ja i cashew, även om jag hade lagt dem mitt framför ögonen för att jag inte skulle glömma dem.
Kokboken är på engelska och måtten är cup, jag har köpt se måtten för att få rätt mängd.
Chicken cashew
4 portioner
1 msk majsstärkelse
1 tsk bakpulver
salt
svartpeppar
500 g kycklingfilé
Sås
79 ml sojasås (ca 3/4 dl, 75 ml)
118 ml kycklingbuöjong (ca 1 1/4, 125 ml)
1 msk ostronsås
2 msk risvin
1 tsk sesamolja
3 msk honung
3 st pressade vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1/4 tsk chiliflakes
Tillsätts efter 3,5 timmar
2 msk kallt vatten
1,5 msk majsstärkelse
1 grön paprika
cashewnötter
Skär kycklingen i kuber, läggni en bunke och krydda med salt och peppar, har på 1 msk majsstärkelse och 1 tsk bakpulver och blanda.
Stek kycklingen så den får fin färg, behöver inte vara genomstekta. Ca 2-3 minuter.
Lägg kycklingen i slow cookern och har i soja, buljong, ostronsås, risvin, honung, sesamolja, vitlök, ingefära och chiliflakes. Rör om.
Sätt slow cookern på lägsta i 3,5 timme.
Ha i paprika skurna i större bitar, redning av majsstärkelse och red av såsen.
Sätt slow cookeen 30 min på hög värme.
Servera med ris och sallad.
Hoppas det smakar.
Så här ser kokboken ut.
Kommentarer
Skicka en kommentar