Läckra färsbiffar
Första semesterdagen och det börjar matlagning, en rätt som jag skulle gjort i lördags.
Trodde jag hade färs i frysen men där misstog jag mig.
Receptet hittade jag i Hemmets Veckotidning nr 4 2024.
Läckra färsbiffar
2 portioner
2 msk ströbröd
4 msk vatten
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 liten schalottenlök
250 g färs
Dragonsås
1 liten schalottenlök
1/2 dl vitt vin
1 dl creme fraiche
1/2 tsk torkad dragon
1 tsk smör
1 dl vatten
2 tsk kalvfond
salt
peppar
ev maizena ljus
Finhacka schalottenlök.
Blanda allt utan färsen i en bunke och låt stå 3 minuter. Blanda i färsen och gör 6 biffar.
Färs lök mjuk i smör, häll i vin och låt koka ihop till hälften.
Rör ner vatten, creme fraiche, fond och dragon.
Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda i några minuter. Red av med maizena.
Servera med kokt potatis och pressgurka.
Hoppas det smakar.
Kommentarer
Skicka en kommentar