Teriyakifisk
Idag var jag iväg på det nya hotellet Match och åt frukost med jobbet.
Trevligt när vi träffas så här ibland.
Idag blir det fisk, händer inte så ofta. Lite tveksam till detta recept men testar det.
Hittade det i Matmagasinet nr 2 2024.
Jag hade i lite förmycket ingefära i den kände jag när jag åt. Var tveksam till smaken först men det gick att äta i alla fall.
Går säkert bra att köpa färdig teriyaki om man vill göra det enkelt.
Var försiktig med ingefäran och smaka av innan ni har i allt.
Teriyakifisk
2 portioner
300 g torsk
Sås
1 dl vatten
1/2 dl japansk soja
2 msk ljus sirap
1/2 msk finriven ingefära
Sätt ugnen på 175 grader.
Koka ihop såsen i 3-5 min till god smak.
Lägg fisken i en ugnsform, häll i såsen över.
Sätt in i ugnen ca 15 minuter.
Servera med ris och grönsaker.
Kommentarer
Skicka en kommentar