Het kycklinggryta

God morgon får jag säga för nu är klockan strax efter 5 och jag kan inte sova.

 
Har haft dålig sömn den sista tiden. För att göra något så kan jag lägga in receptet på det jag gjorde i går.
 
Tror grundrecept kommer från Matmagasinet nr 6 2024. Jag gjorde inte exakt som i receptet och ändrade lite så därav är inte receptet helt som det som var i tidningen.
Jag tycker inte den var het, men kan tänka mig att den kommer vara het för de som inte har mycket kryddning i maten.
 
Het kycklinggryta
 
2 portioner
 
300 g kycklingfilé
1/2 purjolök
1 msk chipotlepasta
1 dl vatten
1 msk konc. kycklingfond
1,5 dl grädde
1 msk maizena, ljus
salt
 
Skär kycklingen i bitar, skiva purjolöken.
 
Blanda ihop vatten, fond, grädde och chipotlepasta och ställ åt sidan.
 
Stek kycklingen och när kycklingen inte är helt klar ha i purjolök, när den är mjuk ha i såsen.
 
Låt koka ca 5-7 minuter beroende på hur klar kycklingen var innan du hade i såsen.
 
Smaka av med salt och red såsen så den blir lite tjockare.
 
Servera med ris och sallad.
 
Hoppas det smakar.
 

Kommentarer

Populära inlägg