Krämig kycklinggratäng med soltorkade tomater
Ingen semester från matlagning, men skulle vilja ha det.
Dagens recept hittade jag i Hemmets veckotidning nr 23/24. Jag gör inte helt som ser står i receptet, som vanligt för det visade sig att glömt köpa en sak.
Gratäng är rätt skönt att göra för man hinner med att göra iordning när den står i ugnen.
Man kan välja att ha färsk potatis eller pasta till denna rätt, valde pasta för det äter jag inte så ofta.
Krämig kycklinggratäng med soltorkade tomater
2 portioner
2 kycklingfiléer
salt
svart peppar
3 soltorkade tomater i olja
1/2 dl färsk basilika
1-1,5 dl lagrad ost ex västeebottensost
Senapssås
1-2 st vitlöksklyftor
1,5 dl grädde
1,5 msk fransk senap
1/2 msk majsstärkelse
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela kycklingen i 3 botat på längden. Salta och peppra.
Bryn den och läg i en ugnsform.
Strimla soltorkad tomaterna och basilika. Stö det över kycklingen.
Blanda ihop såsen och häll över kycklingen. Strö över osten.
Gratinera i ca 20 min.
Servera med tomater, färsk potatis eller pasta.
Hoppas det smakar.
Kommentarer
Skicka en kommentar