Kyckling med dragonsås
Semestern tuffar på, lite för snabbt kan jag tycka.
Jag har inte gjort så mycket men det är gott det med. Men kan säga att det kliar i fingrarna att man skall göra något, men vad?
Igår lagade jag kyckling med dragonsås, receptet hittade jag I Allt om mat nr 6/24.
Som vanligt så ändrade jag lite så det passade mig.
Ja det blev köpe potatisklyftor som jag körde i airfryern. Orkade inte balta med potatis. Lite semester gällande matlagning kan man väl få, hehe.
Kyckling med dragonsås
2 portioner
300 g kycklingfilé
salt
svartpeppar
1/4 citron
3/4 dl vatten
1/2 msk kycklingfond
1 vitlöksklyfta
1 tsk dragon
1 dl grädde
1/2 dl vitt vin
1 tsk maizena
1/2 dl riven parmesan
Skär kycklingen i bitar.
Blanda, vatten, fond, grädde, pressad vitlök, dragon och vitt vin. Pressa i lite citron, inte hela klyftan utan smaka av så det blir lagom mängd för dig.
Stek kycklingen och salta och peppra, när kycklingen nästan är klar ha i såsen. Låt koka ihop den så kycklingen blir klar.
Smaka av med salt, peppar och ev. mer citron.
Servera med klyftpotatis och toppa med riven parmesan.
Hoppas det smakar.
Kommentarer
Skicka en kommentar