Kyckling med parmesan och basilika

 
Varit lite dåligt med matlagning den sista tiden, det har varit så varmt så jag känner inte för att stå vid en varm spis.

Eftermiddag solen ligger på när jag brukar laga mat så det har blivit lite tidigare tid som jag lagar maten nu.

Dagens recept kommer från Hemmets Veckoidning nr 18/24, tror det är den tidningen jag hittar flest recept i.
Jag hade u fryst basilka så det var finhackat.

Kyckling med paremsan och basilika
 
2 portioner

300 g kycklingfilé
1 dl vetemjöl
1 krm svartpeppar
1/2 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 citron, saft och skal
1 dl soltorkade tomater
1/2 tsk chiliflakes
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 dl vatten
1,5 dl grädde
1/2 kruka basilka
1 dl riven parmesan
 
Dela kycklingen i större bitar, blanda vetemjöl, salt, pepparoch parika. Vänd kycklingen i blandningen. Stek kycklingen.

Hacka löken, pressa vitlöken och hacka soltorkade tomater.

Stek löken, vitlök. soltorkade tomater, citron skal och saft, fräs i någon minut.

Krydda med chiliflakes och ha i vatten, buljongtärning och grädde och koka ihop detta i ca 5 minuter och ha sedan i parmesan och basilika, småkoka i några minuter så det tjocknar lite.

Smaka av om det behövs med salt och peppar.

Servera med basmatiris och sallad.
 
Hoppas det smakar.
 

Kommentarer

Populära inlägg