Kycklinggratäng med dragon och bacon
Phuu idag var det svettigt att stå vid spisen. Kände inte alls för det.
Receptet hittade jag på instagram, tror den heter mammansmat.
Det är gott med gratänger som sköter sig i ugnen för få hinner man plocka undan och förbereda sallad m.m.
Tipset är att göra större sats sås för det blev inte mycket.
Men gott var det.
Kycklinggratäng med dragon och bacon
2 portioner
150 g bacon
300 g kycklingfilé
1 dl creme fraiche
1 dl grädde
1/2 msk dragon
1-1,5 tsk dijonsenap
1-2 pressade vitlöksklyftor
1/2- 1 dl riven ost
salt
peppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Klipp bacon och knaperstekt, skär kycklingen i större bitar eller låt den vara hel.
Salta, peppra och lite dragon. Kycklingen behöver int3 stekas klar.
Stek kycklingen så den får fin yta.
Lägg kycklingen i en ugnsform och strö över bacon.
Blanda ihop såsen, creme fraiche, grädde, vitlök, dijonsenap och dragon.
Häll såsen i stekpannan och låt den koka upp och smaka av med mer salt, peppar och dragon.
Häll såsen över kycklingen och strö på rivna osten och sätt in i ugnen i ca 25 minuter tills kycklingen är klar.
Servera med potatis, pasta eller ris.
Hoppad det smakar.
Kommentarer
Skicka en kommentar