BBQ-glaserad kyckling
Härlig onsdag, som för den delen är snart slut då klockan är på sista timmen detta dygn.
Åter igen ett Hellofresh recept, som det nu kommer att bli.
Det som gör det svårt med dessa recept är att kryddblandningar och såser kan man inte få exakt. Eftersom de har eget märke på det. Inget som man kan köpa.
Ärligt så fick jag inte till dressingen som man skall ha till salladen, men då skall jag tillägga att jag inte har olivolja dom man skall ha i.
Kycklingen är från Lönneberga och var färdig marinerade. Så här kan man välja att marinera i sin favorit BBQ marinad. Lika så såsen som är BBQ sås.
BBQ-glaseras kyckling
2 portioner
300g kycklingfilé marinerad i BBQ.
4 msk BBQ sås
1/2 citron
400-500 potatis
150 g kålmix
Bladpersilja
3,5 msk majonnäs
1 äpple
Socker 1/4
salt
Peppar
Tärna potatisen i ca 2 cm bitar. Koka dem i ca 11-13 minuter
Häll av vatten och låt potatisen vara kvar i kastrullen.
Stek kycklingen tills den är genomstekt.
Skär äppel i bitar. Vispa ihop 1msk olivolja, 1 msk citronsaft,
Socker och salt 1/ 4 tsk.
Vän kålmix ich äpple.
Smält 1 msk smör, rör ner BBG sås, 0,5 dl vatten, sjud 2-3 min.
Ha i kycklingen.
Finhacka persilja, vänd potatis med persilja och majonnäs, salt och peppar
Server kyckling med potatis och kål.
Hoppas det smakar.
Kommentarer
Skicka en kommentar