BBQ-marinerad kyckling
Hallå från sjukstugan får jag säga, jag har åkt på en förkylning med lätt feber och huvudvärk.
Men mat behöver man ha och det var jobbigt idag att laga mat.
Åter en Hellofresh vecka för min del.
Kycklingen är färdigmarinerad när den kommer, det är Lönneberga BBQ marinerad kyckling, tycker den är god.
BBQ-marinerad kyckling
2 portioner
300 g marinerad kyckling
40 g sweetchili
5 tsk soja
1 vitlöksklyfta
1/2 lime
1 salladslök
1 pak choi
1 morot
1/2 zucchini
salt
valfri krydda till grönsaker som paprika, lökpulver
Sätt ugnen på 180 grader varmluft
Stek kycklingen på varje sida i 2 min. Lägg i en ugnsform, stek i ugnen 11-12 min.
Skär zucchini, morot i halvmåne, grovhacka pak choi. Pressa vitlök, skiva salladslöken och lime i klyftor.
Fräs morot och zucchini i 3-4 min, tillsätt pak choi och vitlök och stek ytterligare 1 minut. Krydda med valfri kryddor, salt och peppar.
Lägg upp grönsakerna i en skål.
Blanda sweerchili, soja och en skvätt limesaft i en skål. Häll i såsen i pannan och låt värmas upp.
Servera med jasminris, grönsaker och garnera med salladslök och limeklyfta.
Hoppas det smakar.
Kommentarer
Skicka en kommentar