Fläskfärs - teriyaki
Idag är det fösta Hellofreshrätten som jag tillagar. Det var 1,5 år sedan jag var med, så nu är man igång igen.
Men denna gång skall jag försöka lägga ut recept på det jag tillagar, ibland kommer det inte bli exakt. Som i dagens mat så är det asiatsik majonnäs, så det vet jag inte vart man skall få tag på.
Dagens recept är enkel och det gillar jag när det är jobbdagar.
Jag gjorde inte exakt, jag valde att blanda grönsakerna med färsen.
Till denna sätt skall man koka riset med ingefära. riv lite ingefära och ha i smör eller olja i en kastrull och stek ingefäran i någon minut och ha sedan i den mängd vatten som det är enligt anvisningar på rispaketet. Gillar man inte ingefära så kan man ta pressad vitlök och steka en liten stund.
Till denna sätt skall man koka riset med ingefära. riv lite ingefära och ha i smör eller olja i en kastrull och stek ingefäran i någon minut och ha sedan i den mängd vatten som det är enligt anvisningar på rispaketet. Gillar man inte ingefära så kan man ta pressad vitlök och steka en liten stund.
Fläskfärs-teriyaki
2 portioner
250 g fläskfärs
2 portioner
250 g fläskfärs
1 salladslök
1 vitlöksklyfta
200 g wokgrönsaker
3-4 msk teriakisås
1-1½ msk sesamfrön
1 msk vatten
salt
peppar
Skiva salladslöken och pressa vitlöken
Stek wokgrönsakerna med vitlök och sesamfrön, läg det åt sidan.
Stek fläskfärsen klar och smulig. Salta och peppra. Ha i teriyakisåsen och vatten så det blir varm i ca 2 minuter. ha i mer vatten om det behövs.
Servera med jasminris med ingefära smak, wokgrönsaker, salladslök och asiatisk majonnäs.
Hoppas det smakar!
Stek wokgrönsakerna med vitlök och sesamfrön, läg det åt sidan.
Stek fläskfärsen klar och smulig. Salta och peppra. Ha i teriyakisåsen och vatten så det blir varm i ca 2 minuter. ha i mer vatten om det behövs.
Servera med jasminris med ingefära smak, wokgrönsaker, salladslök och asiatisk majonnäs.
Hoppas det smakar!
Jag hittade ett recept på en asiatisk majonnäs på Niiinis sida.
Asiatisk majonnäs:
Asiatisk majonnäs:
0,5 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1 msk japansk soja
0,5 msk risvin
1 riven vitlöksklyfta
1 cm riven ingefära
1 tsk sesamolja
1/2 tsk paprikakrydda
Kommentarer
Skicka en kommentar