Kyckling i ugn med vitlök och basilika
Här sitter man och skriver och känner sig lite seg efter jobbat 2 dagar.
Att det skall vara så segt de första arbetsdagarna.
Dagens recept kommer från ziena och köket.
Jag hade inte i tomaterna gör jag är inte så förtjust i varma tomater.
Kyckling i ugn med vitlök och basilika
2 portion
2 kycklingfilé
75 g körsbärstomater
2 vitlöksklyftor
1,5 dl creme fraiche
1 dl grädde
1/2 kruka basilika
1/2 dl riven parmesan
1/2 msk sambal oelek
salt
peppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Strimla badilika och halvera tomater.
Blanda tomater, pressad vitlök, basilika, creme fraiche, grädde, sambal oelek, salt, peppar och parmesan i en bunke.
Krydda kyckling med salt och peppar, stek dem 3-4 min på varje sida.
Lägg filéerna i en ugnsform. Häll såsen över. Tillaga i ugn 12-16 minuter.
Servera med ris och sallad. Toppa med riven parmesan.
Kommentarer
Skicka en kommentar