Kyckling och grönsakswok
Äntligen helg, ja nu får man säga det när man jobbat hela veckan.
Dagens rätt var enkel att göra, hittade i Allt om mat nr 11/24.
Nu är det sista receptet för nästa gång är det Hellofresh rätt som kommer tillagas.
Kyckling och grönsakswok
2 portioner
300 g kycklingfilé
ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl mirin
3/4 msk strösocker
1/2 dl japansk soja
1/2 röd paprika
1-2 salladslökar
salt
peppar
Skär kycklingen i bitar, paprika och skiva salladslöken.
Blanda mirin, socker och soja. Marinera kycklingen i hälften av blandningen. Låt stå i minst 10 min.
I den resterande blandningen hade jag i pressad vitlök och ingefära.
Stek kyckling och grönsaker tills de är klara. Peppra lite på kycklingen.
Häll i marinaden och låt den bli varm och smaka av med salt, MSG och peppar.
Servera med ris grönsaker.
Hoppas det smakar.
Kommentarer
Skicka en kommentar