Ost & senappanerad kycklingfilé
Denna rätt har jag gjort några gånger när jag hade Hellofresh för några år sedan.
Typiskt att man skall lukt och smak.
Blev glatt överraskad att jag kände någon doft när jag tog ut kycklingen från ugnen. Även när jag åt kände jag vitlöksmaken. Hoppas att jag får tillbaka smaken nu, tråkigt att äta när inget smakar.
Jag gjorde inte exakt som det står i receptet, jag tycker inte det blir bra att blanda i pressad vitlök i pankon utan blandar det med senapen som breds på kycklingen. Hät kan man välja hur man vill göra.
Ost & senappanerad kycklingfilé
2 portioner
2 st kycklingfiléer
1 vitlöksklyfta
20 g riven ost
25 g panko
12 g grov senap
1,5 dl gräddfil
bladpersilja
1 msk olivolja
Sätt ugnen på 220 grader varmluft.
Finhacka persilja och pressa vitlök.
Blanda hälften av vitlöken, persilja med riven ost, panko, olivolja, salt och peppar i en skål.
Banka ut kycklingen, ca 2 cm tjocka.
Krydda kycklingen med salt och bred på senap. Stö på pankomixen och pressad lätt med en sked så det fastnar.
Sätt in i ugnen i 12-15 minuter.
Blanda gräddfil, resten av vitlöken, persilja, salt och peppar i en skål.
Serverar med ugnsstekt potatis eller rostade grönsaker, persiljedressing och sallad.
Hoppas det smakar!
Kommentarer
Skicka en kommentar