Stekt ris med kyckling och majs
Härligt att första veckan är snart gjord efter semestern.
Man är lite seg när man har haft 6 veckor semester och skall jobba igen.
Receptet hittade jag i Allers nr 28/24.
Skippade rostad lök för jag tyckte det var onödigt stt köpa gör att använda den en gång. Toppade med lite friterad vitlök.
Jag tog spetskål istället för vitkål.
Stekt ris med kyckling och majs
2 portioner
2 port ris
1,5 salladslök
200 g vitkål
300 g kyckling
2 ägg
1/2 dl rostad lök
Sås
3/4 dl japansk soja
3 msk ostronsås
1 msk sesamolja
1/2 msk vitvinsvinäger
Koka ris enligt anvisningar.
Strimla salladslök, vitkål och kyckling.
Stek kyckling och salladslök, vitkål och majs.
Blanda såsen.
Tillsätt ris i pannan och sås, fräs några minuter.
Fös åt sidan och stek ihop en äggröra av äge och blanda ihop allt.
Servera med salladslök och rostad lök.
Hoppas det smaker.
Kommentarer
Skicka en kommentar