Äpple pannbiff
Pannbiff händer inte ofta som man gör. Spännande att testa med äpple i.
Ett Hellofresh recept, deras kryddblandning mammas favorit kan man inte få tag på, men för den delen behövs den inte. Den kryddar den ugnsstekta potatisen.
Så ta de favorit kryddorna ni vill ha till potatisen.
Halvera potatis krydda och ha i lite olja och in i ugnen i 25-35 minuter på 220 grader.
Jag körde airfryer. 195 grader i 16 minuter.
Mammas favorit innehåller bla paprika, peppar, salt, oregano, basilika, salvia och vitlök.
Pannbiffar för min del blev inte lyckad för att färsen var så hård för den ligger i en rulle hårt packat. Det gjorde att pannbiffen blev så kompakt.
Blir bättre med den vanliga förpackade färsen i butik som gör att den blir mer lätthanterad.
Visste ni att ni man skall röra köttfärsen åt ett och samma håll för det gör att biffen behåller vätska och gör det saftigare.
Kan säga att det funkade inte med denna färs för den var så hårt packat.
Äpple pannbiff
2 portioner
250 g nötfärs
1 litet äpple
1,5 msk ströbröd, ca 6 g
1/2 gul lök
1,5 dl yoghurt
1 vitlöksklyfta
150 g kålmix
1 morot
Skiva löken tunt och grovriv äpplet och morot.
Stek löken i ca 5-10 min.
Blanda färs, äpple, ströbröd, salt och peppar. Forma 2 biffar.
Stek biffarna så de får färg och blir klara 4-5 min på varje sida. (Jag stekt bara till fin färg sedan fick de gå klart i airfryern med potatisen)
Pressa vitlök, blanda den med yoghurt och salta och peppra.
Blanda kålmix och morot och en klick av vitlöksyoghurt.
Servera biffarna med kryddad ugnsstekt potatis, vitlöksyoghurt och kålmix.
Hoppas det smakar.
Kommentarer
Skicka en kommentar