Souvlaki - kryddad och frasig kyckling

 Fredag och det är matlagningsdag, blev sen middag idag, kände inte för att laga mat idag.

 
Idag blev det att panera och det tycker jag är svårt att få fin när man steker, det ser så bränt ut, denna gången körde jag på lägre temperatur och mer smör/olja än vad jag brukar ha i.
 
Det var I sista minuten jag kom på att jag inte hade beställt rätter till nästa vecka, annars hade det kommit mat jag inte hade velat ha.
Jag lyckades med kycklingen. Kryddblandningen som var med finns inte att köpa, souvlaki kryddning, vet inte om drt finns en annan sort med en sådan krydda.
Skriver i receptet de kryddor jag den innehålla.
 
Souvlaki - kryddad och frasig kyckling
 
2 st kycklingfilé 
50 g panko
1 ägg
2 msk mjöl
salt
peppar
Kryddmix - salt, rosmarin, timjan, oregano, paprika, peppar och vitlök.
 
Sås
1/2 citron, saft ca 1/2 msk
3/4 dl yoghurt
25 g tahini
1 msk vatten
1/4 tsk socker
1/2 vitlöksklyfta
salt och peppar
 
Sallad
1/2 fänkål
1 apelsin
 
Skär apelsin i 2 cm bitar och skala fänkålen i tunna skivor, blanda dem tillsamman med lite salt.
 
Banka ut kyckling till ca 2 cm tjock. Blanda mjöl med salt och peppar och lägg i en skål, vispa ägg i en annan skål ochbi den tredje skålen panko.
 
Krydda kycklingen med kryddmix och salt. Vänd kycklingen först i mjöl sedan ägg och sista panko.
 
Stek kycklingen och när den klar lägg den på papper.
Salta.
 
Blanda ihop yoghurt, tahini, citronsaft, pressad vitlök, vatten, socker, salt och peppar.
 
Servera med pommes eller rostad potatis.
 
Hoppas det smakar.
 

Kommentarer

Populära inlägg