Spagetti Bolognese
Nu är hösten verkligen här, så kändes det med regnig dag.
Här hemma händer saker. På onsdag blir det tapetsering av min hall, så nu skall man välja tapeter och tömma hallen.
Har börjat plocka ner på väggarna.
Tur och väl tar det bara en dag och det är bra.
Men matlagning blev det. Spagetti och köttfärsås kan man säga. Hellofresh recept. Hade otur ned en krydda som blivit fuktskadad som jag fick utesluta.
Vitlöksflörter, jag tog oregano, vitlökspulver och lökpulver som ersättning.
Det blev bra i alla fall och det är huvudsaken. Någon krydda som inte finns att köpa är Medelhavetspärla.
Den innehåller bla tomat, rosmarin, lök, chili, oregano, timjan, basilika, vitlök och svamp.
Spagetti Bolognese
2 portioner
250 g nötfärs
390 g krossade tomater med smak, ex vitlök
1 morot
1 msk worcestershiresås
1/2 köttbuljong
1 dl pastavatten
3/4 dl matgrädde
grovhackad basilika
salt
peppar
vitlökspulver
lökpulver
valfria kryddor ex basilika, oregano, timjan, chili
2 port spagetti
20 g finriven ost
Koka pastan enligt anvisningar.
Riv morot grovt.
Stek färs, morot, kryddor och salt i 4-5 min tills färsen är färdigstekt.
Tillsätt worcestershiresås, köttbuljong, krossade tomater, matgrädde, pasta vatten och en nypa socker.
Sjud till såsen tjocknat ca 5-6 min.
Blanda i pasta och den hackade basilikan. Smaka av med salt och peppar.
Toppa med osten vid servering.
Hoppas det smakar!
Kommentarer
Skicka en kommentar